Eckhart Tolle idézetek: A megbocsátás könnyű

Most akkor könnyű megbocsátani vagy nem? Ha magamból indulok ki, akkor azt mondanám, hogy nem. Talán ha az ember önmagába néz és felteszi a kérdést, hogy megbocsátottam-e már mindenkinek, a válasz gyakran az, hogy már sokmindenkinek, de még nem mindenkinek. Találtam egy Eckhart Tolle által írt mondatot, ami úgy tűnik, hogy megengedi, hogy fellélegezzünk, ami a megbocsátást, pontosabban a nehéz megbocsátásokat illeti.

Az elme nem tud megbocsátani senkinek. Csak te tudsz. Mikor a jelenbe jössz, belépsz a testedbe és átéled a béke és nyugalom vibrálását, ami a Létezésből árad. Ezért is mondja azt Jézus, hogy „Mielőtt a templomba lépsz, bocsáss meg.”

A most hatalma – Pallos Gábor fordításában

The mind cannot forgive. Only you can. You become present, you enter your body, you feel the vibrant peace and stillness that emanate from Being. That is why Jesus said: “Before you enter the temple, forgive.”

Eckhart Tolle: The Power of Now

Szerintem nagyon felemelő, hogy Jézus szavaival él Eckhart: „Mielőtt a templomba lépsz, bocsáss meg.” Mi is gyakran mondjuk, hogy a test a lélek temploma. Isten tudja: talán nem is véletlenül mondogatjuk, nem?

Te mit gondolsz? Örömmel vennénk a Facebook Csoportban, ha csatlakozás után megosztanád gondolataidat. Itt közvetlenül a sor alatti kék dobozban a zöld gomb segítségével tudsz könnyedén csatlakozni. Várunk szeretettel.

Isten hozott a Csoportban!

Kívánok Neked majd kellemes időtöltést, új barátokat, felemelő beszélgetéseket az Eckhart Tolle Magyarul Csoportban a Facebookon.

Az elme nem tud megbocsátani senkinek. Csak te tudsz.

Hogy érti ezt vajon Eckhart? Miért van különbség az elme és a Te között? Mi a különbség?

Arra gondolok, hogy ez ugyanaz a megkülönböztetés lehet, mint amikor az egóról és az Önvalóról van szó. Így értheti Eckhart, hogy az egó, aki a sérelmet vélelmezte, megbocsátani nem tud. Viszont az Isteni Önvaló részünk az egó fölött-mögött pedig meg tud bocsátani.

Hogyan lehetséges ez?

Mikor a jelenbe jössz, belépsz a testedbe és átéled a béke és nyugalom vibrálását, ami a Létezésből árad.

A jelenbe kell jönnöd. Át kell élned a MOSTot. Vagyis a figyelmednek köszönhetően bele kell feledkezned a figyelmed tárgyába. Flow-élmény. Most-élmény. Film-élmény. Szex-élmény. Bármilyen élmény, ami magával képes ragadni a figyelmed.

Amint a figyelmed szárnyán eltávolodsz egód fogságából, (automatikusan és) máris megbocsátasz. Nem az egód, hiszen azt a figyelmed által kiiktattad. Hanem az Önvalód. Az Isteni Önvalód nem vesz részt a történetben. Az Isteni Önvalód pont olyan, mintha néző lennél a moziban és a film peregne és te néznéd a filmet. Miközben tudod, hogy te a néző vagy és nem a főhős vagy a főhősnő.

Ezért is mondja azt Jézus, hogy „Mielőtt a templomba lépsz, bocsáss meg.”

A test a lélek temploma, szoktuk mondani. Eckhart mindössze arra utal, hogy mielőtt a jelenbe jönnél bocsáss meg. Pontosabban nem arról van szó, hogy az egóddal az egódat megkéred, hogy bocsásson most meg (esetleg olyan dolgot, amit már 20 éve nem tudott), mielőtt átadnád magad a figyelmednek.

Nem.

Arról van szó, hogy amint átadod magad (feláldozod az egódat) a figyelmednek (flow-élmény, szex-élmény, figyelem-élmény, stb) az egó megszűnik létezni. Totál megszűnik létezni. Pontosan ugyanúgy, mint éjszakánként, mikor alszol. Nincs egó, mikor alszol. Ám Te mégis vagy. Ugyanúgy, mint amikor a figyelmed veszi át a tudatosságod jelenlétét. Átmenetileg nincs egó. De Te vagy.

És mialatt Te vagy és Te vagy maga a tudatosság is (egó nélkül – átmenetileg) a megbocsátás terhe is totál megszűnik. Vagyis nincs mit megbocsátanod. A jelenben és a MOSTban, úgymond, megbocsáttatott.

Szeretettel:
Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: