Mi a kapcsolat a most és a test érzékelése között?

Mikor kiválasztottam ezt az idézetet még fogalmam sem volt róla, hogy milyen magyarázatot fogok írni majd hozzá. Most már van. Mert már megírtam. Gyakorlatias lett. És talán hasznos is. Gyakorlatilag gyakorlati tanácsokat találsz, hogy miként tapasztalhatod meg a jelen pillanatot, a tudatosságot és a Forrást.

Mi a kapcsolat a jelen és a test érzékelése között?

A jelen maga a tiszta tudatosság – tudatosság, amit az elme és a formavilág éltet. A tested érzékelése teszi lehetővé kapcsolatot a Testetöltetlennel. Annak legmélyebb aspektusa maga a Testetöltetlen: a Forrás, ahonnan a tudatosság származik, úgy mint ahogyan a fény áramlik ki a Napból. Átélése a test érzékelésének maga a tudatosság, ami emlékezés az eredetről, és a Forrásba való visszatérés.

What is the relationship between presence and the inner body? 

Presence is pure consciousness — consciousness that has been reclaimed from the mind, from the world of form. The inner body is your link with the Unmanifested, and in its deepest aspect is the Unmanifested: the Source from which consciousness emanates, as light emanates from the sun. Awareness of the inner body is consciousness remembering its origin and returning to the Source.

Isten hozott a Csoportban!

Kívánok Neked majd kellemes időtöltést, új barátokat, felemelő beszélgetéseket az Eckhart Tolle Magyarul Csoportban a Facebookon.

Megpróbálom hátulról kezdeni.

Átélése a test érzékelésének maga a tudatosság

Hogy érti Eckhart a test érzékelését? Had segítsek. Fordítsd a figyelmed itt és most a jobb kezedre. Lehet, hogy abban fogod éppen az okostelefonodat, vagy éppen a zsebedben van. Akárhol is van a jobb kezed, a figyelmedet könnyedén tudod ráirányítani. Ha a zsebedben van a jobb kezed: érzed, amint a bőröd érintkezik a zsebeddel? Vagy ha a telefonodat fogod: érzed a telefonod „fogását”?

Biztosan érzed. Nagyszerű. Ez a kezdet. Kis gyakorlással ki tudod terjeszteni mindkét kezed belső érzékelését. Olyan mintha az izmaidat lazítanád el és bizsergést éreznél a kezeidből. Ez a bizsergés az életenergia. Ez az életenergia áramlik a teljes testedben. Még egy kis gyakorlással érezheted itt és most, amint az életenergia benne van a testedben. Sőt őszintén szólva, amikor a testedet érzed, a benne áramló életenergiát érzed.

Most drasztikus leszek: Tételezzük fel, hogy fáj a jobb térded. Arra nagyon könnyű odafigyelni és érezni a fájdalmat a jobb térdedben, igaz? Naná, hiszen a fájdalom szinte kiabál, hogy „Hé, idenézz! Itt vagyok!”

Oké. Maradjunk a test érzékelésénél. Azt mondja Eckhart, hogy „a test érzékelése maga a tudatosság.” Igen. Megérkeztünk a tudatosság átéléséhez.

Tehát ha a tudatosságodat akarnád itt és most átélni mit kell tenned? Figyelni a testedben áramló életenergiára, arra az alig érezhető bizsergésre, arra a „van” érzékelhetőségre, ami a tested létezésének földi üzenete. Ez a tudatosság átélésének lehetősége.

Forrás, ahonnan a tudatosság származik

Oké. Most már át tudod élni a tudatosságot. A figyelmedet kell a testedbe irányítani és átélni (megfigyelni) a tested létezését.

Vajon hogyan tudnád átélni akkor a Forrást?

Mielőtt a testedbe figyelnél tedd fel magadnak a kérdést: „Kié a testem érzékelése?” Most fordítsd figyelmed a testedben bizsergő életenergiára és éld át azt. De most ne csak átéled azt, hanem átéled azt is, hogy „kié pontosan ez az érzés?”

A tudás, amit átéltél maga a Forrás ahonnan a tudatosság származik.

A jelen maga a tiszta tudatosság

Átélted már a tudatosságot és átélted a Forrást. Egységélményed volt! Hát nem csodálatos? Egységélményed volt. Ez egy SZENT „dolog”!

Eckhart így írja, hogy a „jelen maga a tiszta tudatosság”, amiből látható, hogy a tudatosság átéléséhez a jelenben kell lenned.

Emlékszel a cikk elején, hogyan élted meg a tudatosságodat? Hát a figyelmed segítségével. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy a MOST átélése a figyelmed segítségével lehetséges a legkönnyebben.

Próbáld ki! Gyere a jelenbe! Vagyis figyelj a jobb kezedre. Érezd a jobb kezed, most! Érzed? Kié az érzés? A Forrás. Itt és MOST.

Szeretettel:
Gábor

Mi a kapcsolat a most és a test érzékelése között?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Nekem a megbocsájtás nagyon könnyen megy, habár az elme zakatol, hogy ezt meg azt tett és te mégis… de én csak a szivemre hallgatok. Nem létezik ellenségem, ha
  összetalálkozok bárkivel aki esetleg bántott nekem az az első reakcióm, hogy átöleljem!
  Néha úgy tartják, hogy nem vagyok normális, de én nem is törekszem, hogy normális legyek, jól érzem magam a bőrömben!
  Én azt tartom, hogy ha a legnagyobb ellenségedet magad mellett tartod, és megérzi a tisza szeretetedet, a legjobb barátoddá teheted!
  Engem szomorúvá tesz az a gondolat, ha valaki haragszik rám!
  Szép napot, és áldott vasárnapot kivánok, a csoport összes tagjának!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: