Eckhart Tolle idézetek: Mi történik most bennem?

Egy ártatlannak tűnő kérdés. Eckhart Tolle bölcs tanítása fényében egy fontos lépés spirituális utadon. Lekérdezés, vagy önkérdés. Sokkal inkább azonban a válasz az, ami számít. Hiszen a válasz a kérdésre lesz majd az a fény-üzemanyag, ami előre segít majd spirituális utadon. De van még egy másik jó hírem is. Bármikor megteheted, naponta többször is, és akárhányszor átéled önmagad és az ajándék-választ önmagad önvalójától, annyiszor teszel majd meg egy – mondjuk – tyúklépést előre spirituális utadon. A kérdés nem más mint az Eckhart Tolle idézetek egyik legfontosabbika: Mi történik most bennem?

A most hatalma és Eckhart Tolle tanításának egyik alappillére (idézet)

Az idézet, amit kiválasztottam egy olyan technika – köszönhetően Eckhart tanításának –, amit bárhol és bármikor el tudsz végezni. Összhangban Eckhart tanításával, azt mondanám, hogy ajánlatos is bárhol, és bármikor „lekérdezni” önmagad ön-bepillantás eredményeképpen. Sőt, minél többször gyakorlod az ön-bepillantás és Önvaló-élmény szerzést, annál gyorsabban haladhatsz spirituális utadon. Tehát megéri.

Most pedig következzen Eckhart Tolle és a tanítás A most hatalmából. Először a magyar fordítással kezdek, majd javaslom, hogy vess egy pillantást az eredeti szövegre is.

Tedd szokásoddá, hogy kérdezgeted önmagad: „Mi történik bennem ebben a pillanatban?”

Make it a habit to ask yourself: What’s going on inside me at this moment?
The Power of Now

Tehát a kérdés, hogy mi történik benned éppen most. De ami még fontosabb, hogy megtudd, hogy ténylegesen mi is történik benned. Még jobb, ha szokásoddá teszed, hogy gyakran „lekérdezed” önmagad, hogy magadba láss és felszínre hozd és megtapasztald, hogy mi történik benned éppen.

Melyik a fontosabb: a kérdés vagy a válasz?

Természetesen a válasz fontosabb.
Ez nem kérdés! 😉

Viszont az a tény, hogy nincs válasz kérdés nélkül. Tehát kell egy technika, ami hasonlóképpen segít ön-kérdezned magad rendszeresen. Valami olyan szokásra gondolok itt, mint például az, hogy kétségtelenül nem telik el egy olyan nap sem, hogy ne ennél. 

Ha lenne egy hasonlóképpen remekül működő jelzőrendszerünk, mint a reggeli-idő, ebéd- és vacsoraidő arra, hogy megkérdezzük önmagunkat, hogy mi folyik bennünk éppen most gondolati és érzelmi téren, nos az szuper segítség lenne. De mivel ilyen sajnos nincs, így nekünk kell kialakítani és szokássá tenni, amennyiben tényleg haladni szeretnénk a spirituális utunkon: előre.

Jó kérdés lehet, hogy miként illetve hogyan tudod „lekérdezni” belső lényedet hatékonyan, hogy spirituálisan fontos lépést jelentsen a válasz, ami felszínre érkezik. Még csak annyi: legyen az bármi, ami válaszként felszínre érkezik, az egy ajándék.

Hogyan kérdezd önmagad (gyakorlati útmutató)

Lépésről lépésre szeretnék segíteni Neked ebben. Pontosan ezek

 1. Fordulj befelé. Engedd meg magadnak, hogy 100 százalékban átadod magad a figyelmednek. Figyelj befelé tehát.
 2. Miközben figyelsz befelé kérdezd önmagad és várd el a választ.
 3. Kérdezd önmagad és figyeld meg a választ: „Mire gondolok éppen most?”, „Mit érzek konkrétan éppen most?”, „Mit sugallanak az érzelmek bennem éppen most?”
 4. Engedd meg, hogy megérkezzenek a maguk sorrendjükben a válaszok. Fogadd valamennyi választ szeretettel. Fogadd el őket, úgy ahogy jönnek és oly módon, ahogy felbukkannak.
 5. Amint megérkezett egy válasz, biztosítsd, hogy semmiképpen nem kezdesz bele gondolati elemzésbe. Tehát ha elsőként megérkezik a válasz, hogy éppen mit sugallanak az érzelmeid, amik éppen most benned vannak, akkor biztosítanod kell, hogy nem kezded analizálni. Nagyon fontos! Engedd meg magadnak, hogy továbbra is 100 százalékban egy legyél a figyelmeddel és figyeld meg még milyen válaszok érkeznek. Azokat is fogadd szeretettel, úgy ahogy jönnek. Hidd el, ajándékok ezek!
 6. Amint eltöltöttél egy kis időt a belső megfigyeléssel, vagyis önmagaddal, utána indulj a dolgodra. Miközben odébbállsz idézd fel a válaszokat, amiket kaptál. Le is írhatod őket. Biztos vagyok benne, hogy már tudod, hogy mi történik benned éppen most. Légy hálás érte. Fogadd szeretettel előrehaladásod spirituális utadon.

Konklúzió

Nem számít merre vagy éppen, mikor eszedbe jut, kérdezd meg önmagadtól, hogy „Mi jár éppen a fejemben és mit mondanak az érzelmeim itt és MOST?” Tedd meg naponta többször. Tedd szokásoddá, hogy ugyanúgy sohase feledkezz meg róla, mint mondjuk az étkezésről. Sőt, miért ne köthetnéd az étkezéshez. Meg a fogmosáshoz. Meg a napsütéshez, esőhöz, időjáráshoz. Miért ne tehetnél egy emlékeztetőt, vagy ikont vagy bármilyen bizgentyűt az okostelefonod főképernyőjére, ami mindig emlékeztetne rá, hogy „Mi folyik bennem éppen most?”

Nem a kérdés a fontos, amúgy, hanem a válasz. Viszont kérdés nélkül sajnos nincs válasz. Tehát kérdezned kell! S minél többet kérdezel, annál inkább meglesz majd egy általános kép és ismeret, hogy: Tényleg, mi történik most te-benned. Maga a kérdés és a válasz már önmagában is olyan erőteljes, hogy felér egy tyúklépéssel spirituális utadon. 

Jó utat kívánok.
Szeretettel:
Gábor

Eckhart Tolle idézetek: Mi történik most bennem?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Kedves Gábor!
  Én sokat gyakoroltam a ” Mi történik bennem épp most? -ot de az útóbbi időben inkább úgy kérdezem,hogy : Ki tapasztalja ezt vagy azt…..?Úgy érzem ez a kérdés közelebb visz igaz önmagamhoz.

  Kedvelés

  1. Igen ez igaz lehet, hogy közelebb visz önmagadhoz. Jó ötlet! Hátha másnak is segítesz vele!
   (zárójelesen: a cikkben tárgyalt útmutató egy amolyan bepillantás, hogy meglásd mi van a fejben és érzelmekben) 🙂

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: